Kolesarjenje po Goriških Brdih

Sezono kolesarjenja smo konec septembra zaključili v Goriških Brdih. Tokrat smo s kolesarjenjem pričeli v Ložicah, naselju v občini Kanal ob Soči. Po smaragdni kolesarski poti smo se odpeljali do Solkana, kjer smo si ogledali najdaljšo, 120 dolgo visečo brv za pešce in kolesarje, ki bo povezala kolesarske poti na obeh bregovih Soče.

Nova viseča brv čez Sočo

Ker brv še ni odprta, smo s kolesi zavili čez mejo in iz italijanske Gorice nadaljevali po manj strmi poti  v Hum v Goriških Brdih. Prvi daljši postanek smo naredili v Ivovi brunarici v vasi Kojsko in si privoščili kozarček dobre kapljice.

Postanek pri brunarici

Kolesarjenje smo nadaljevali proti Vrhovljam in se po strmi cesti peljali pod najvišji vrh Goriških Brd, 812 m visoko Korado.

Na grebenu pod Korado

Z grebena nas je do Kanala čakal dolg in na posameznih mestih strm spust v dolino reke Idrije. Cesta je za kolesarjenje res prijetna. Ni veliko prometa, na desno se odpirajo razgledi na Trnovsko planoto, na levo seže pogled na italijanske hribe in Matajur. Čeprav je asfaltirana, je tokrat Pavleta presenetila luknja na cestišču in že je bilo potrebno zamenjati obe zračnici.

Zamenjava zračnic

Po krajšem postanku smo nadaljevali pot do Ložic, kjer nas je v Ošteriji Ložice že čakalo dobro kosilo.

Foto in zapis: Silvo Pivk

This entry was posted in Fotogalerija, Obvestila. Bookmark the permalink.